DelphiCollage

VELKOMMEN

KONTAKT

Mit navn er Peter Sand, og jeg underviser på Esbjerg gymnasium. Hvis du har spørgsmål eller rettelser til sitet, er du velkommen til at kontakte mig via lectiobesked (ps) eller skolemail: ps@egonline.dk

Vi ved ikke voldsomt meget om det antikke postsystem, men da menneskene i stor stil indretter sig, som de lader guderne indrette sig, så er det nærlæggende at tro, at der har været et budbringersystem. Det havde desuden den fordel, at beskeden kunne leveres mundtligt, hvilket var praktisk, når kun få antikke grækere var i stand til at læse. Heldigvis kan du både læse og skrive, og du kan derfor let komme i kontakt med mig med internettet som budbringer.

Selv de græske guder havde eget postvæsen. Enkelte særligt betroede guder fungerede som budbringere. Blandt andet Hermes, som du kan se i flyvende udgave fra filmen "The Odyssey" af Francis Ford Coppola (1997). I filmsituationen meddeler han Kalypso, at hun skal frigive Den aldrig forlegne helt Odysseus. - Udover Hermes var regnbuens gudinde Iris en del af postsystemet.

Fra mennesket skabes indleder det en jagt på viden og information - ikke mindst om spørgsmålet: Hvem er jeg, og hvor skal jeg hen? - Det kunne mennesket finde svar på hos et af grækernes mange orakler, hvor man kunne få sin skæbne fortalt i en gådefuld version. Det mest berømte orakel er Apollons orakel i Delphi (Se billedet)